Lauantai-iltapäivänä Helsingin Myllypurossa alkoi moposiskojamme kerääntyä Myllypuron Formulacenterille. Saavuimme paikalle sopivasti ihastelemaan edellisen porukan finaaliajoa. Moottoreiden pärinä ja renkaiden kirskunta alkoi pikkuhiljaa nostaa itse kunkin jännitystasoa. Valitsimme itsellemme ajohaalarit ja sullouduimme pukuhuoneeseen vaatteidenvaihtoon. Kypärä kainaloon ja ajohanskat taskuun, niin olimme valmiita ”taistoon”.

 
Tytöt valmistautuu koitokseen


Tytöt valmistautuu koitokseen 2

Olimme siis varanneet radalta ajoaikaa niin, että jokainen pääsi ensin testaamaan nopeutensa aika-ajoihin, jonka jälkeen jakautuisimme nopeimman kierrosajan mukaiseen järjestykseen finaaleihin. Paikalla oli 17 rohkeaa LBC:läistä, joten ajoryhmiä oli lopulta kolme.  

Ensimmäisen aika-ajoryhmän päästessä viimein radalle, ahtautuivat muut ihastelemaan (tai kauhistelemaan) menoa varikkoalueen takaa, kahvilan puolelta. Jokaisen ryhmän aika-ajo kesti noin kymmenen minuuttia ja kuljettajien nopeimmat kierrosajat päivittyivät kahvilassa TV-ruudulle. Kovaa kisaa käytiin kuudesta a-finaalipaikasta, joiden kesken ajettaisiin formulakuningattaruudesta.


Aika-ajoerä ykkönen autoissa...


Aika-ajon nro 2 leidit valmiina syöksymään autoihin

Moni mimmeistä ei ollut koskaan ajanut karting-autoa, mutta sepä ei menoa haitannut. Kierros kierrokselta jokainen paransi aikaansa, kun oikeat ajolinjat löytyivät ja auto alkoi käydä tutuksi. Kaikkien silmät loistivat ajosession päätyttyä, vaikka käsivarret olivat kuin makaronia ja monelle polkimien etäisyys penkistä (ja kengänpohjista) oli hieman liian suuri.


Tyttöjä vauhdissa


Tyttöjä vauhdissa 2


Pienellä tytöllä liian iso auto (sikäli kun tällaiset voi liian isoja ollakaan?-), tältä pitäs kyllä kysyä papereita...

Viimein finaalien ajojärjestys oli selvillä ja c-finaali oli valmis alkamaan. Mimmit palasivat autoilleen (muutama jopa suoraan viimeisimmästä aika-ajoryhmästä) ja kaartoivat kiertämään rataa. Upean suorituksen tahkoi c-finaalikin, sillä jokaisen kuljettajan paras kierrosaika parani 2,4 – 8 sekuntia. Suurimman parannuksen aikaansa c-finaalissa (ja koko kisassa) teki Tipi. Seuraavana oli vuorossa b-finaali, josta aavisteltiin tasaista. B-finaalissa koettiin dramatiikkaakin, kun paalupaikalta lähtenyt Virpi teki ”mäklaarenit” tekniikan pettäessä. Varikkokäynnillä jarrupoljin saatiin taas kuntoon, mutta sijoitus tippui roimasti. Sitä se moottoriurheilu on…

 
a-finaali saatiin käyntiin.

Paalupaikalta Kello alkoi lähestyä jo seitsemää, kun finaaliin lähti Marjo, joka pääsikin karkumatkalle heti kisan alusta lähtien. Pahaksi onnekseen Minna pyöräytti autonsa takakaarteessa ja keltainen lippu kasasi porukan. Minna aloitti hurjan kirin kohti kärkeä ja Maija sai lipun aikana Marjon kiinni. Viimeisillä kierroksilla Maija pääsi livahtamaan kärkeen ja muista palkintopallisijoituksista alkoi hurja taisto Marjon, Suvin ja Minnan kesken. Viimeisellä kierroksella takasuoraa ajettiin jo kolme autoa rinnakkain ja seuraavassa ahtaassa mutkassa sitten rysähti. Minna pääsi sisäkaarteesta karkuun ja Suvi karautti autonsa Marjon auton perään sillä seurauksella, että Marjo jäi rengasvalliin. Suvi sai tilanteesta ansionsa mukaan käytösrangaistuksen ja niin Marjo palkittiin kisan kolmantena. Monipuolisesta väännöstä johtuen Maija tiesi voittaneensa vasta kun ruutulippu heilahti, mutta kyllä sitten varikolle tullessa tuuletettiinkin!

 

Maalissa oltiin väsyneitä mutta onnellisia.

Formulakuningattareksi kruunattiin siis Maija ja ensimmäisen formulaprinsessan tittelin sai Minna. Marjo nousi palkintopallille toisena formulaprinsessana. Maija palkittiin upealla, moottoripyörän osista tehdyllä kiertopalkinnolla.


Maija saa hienon kiertopalkinnon..


..ja jostain syystä se hymyilyttää?-)


Palkintopallilla on helppo hymyillä


Voittajan elkeet!

Hikisen ajourakan jälkeen pääsimme saunomaan ja peseytymään. Alkoi hurja spekulointi kisan tuloksista. Yhteenvetona kuitenkin todettakoon, että kaikilla oli mukavaa ja palkinnot menivät kolmelle selkeästi nopeimmalle kuljettajalle. Myllypurosta osa mimmeistä matkasi keskustaan, ravintola Chico’siin, mistä meille oli varattu pöytä ja osa lähti kiltisti kotiin. Sitkeimmät jatkoivat iltaa vielä Zetorissa tuopin ääressä. Päätös on tehty siitä, että kesällä lähdetään treenaamaan kartingajoa ulkoradalle ja ensi keväänä lähdetään metsästämään formulakuningattaruutta uudelleen. Niin mukavaa meillä oli!

Ryhmäkuva
Koko porukka ryhmäkuvassa ennen finaaleita

Teksti Suvi, kuvat Cata ja Pirjo

Takaisin