Sarah Haverinen on aktiivinen radiotoimittaja Pohjoiskarjalan radiossa ja motoristi. Hän on tehnyt kuusiosaisen radiodokumenttisarjan naismotoristeista ja naisnäkökulmasta moottoripyöräilyyn.

Positiivinen ote ja asiallinen sisältö on tervetullutta vastapainoa usein niin kovin yksipuoliselle negatiiviselle julkisuudelle jolle harrastuksemme altistuu tämän tästä.

Eetterissä sarja oli ainakin Lahden Radiossa ja Etelä-Karjalan Radiossa.

Juttusarja oli kuultavissa myös netin kautta.

 • Intro: Leidimotoristi
  Kevätauringon paistaessa moneen iskee moottoripyöräkuume. Ja entistä useammin moneen naiseen.
 • Osa 1: Kuume ja haave
  Tapaamme moottoripyöräileviä naisia ja kuulemme heidän tarinoitaan. Yksi heistä on Tiina Sorvaniemi, joka kertoo kuumeestaan.
 • Osa 2: Innostuksen synty ja syyt
  Mikä saa naisen hankkimaan oman pyörän? Oman tarinansa kertovat Maria Mannila ja Piia Hirvonen. Maria ajaa helmenvalkoisella custom-pyörällä, Piiaa kiidättää sininen, 1300-kuutioinen matkapyörä.
 • Osa 3: Pyörän valinta
  Moottoripyörää hankkiessa huomioon pitää ottaa monta seikkaa - varsinkin jos kuljettaja sattuu olemaan pienikokoinen nainen. Leidimotoristin tämänkertaiset neuvot ovat tarpeellisia myös miehille!
 • Osa 4: Motopassi
  Pelkkä ajokortti moottoripyörällä ajamiseen ei riitä. Tarvitaan myös kokemusta - tai ainakin jonkinlaista koulutusta. Leidimotoristi lähtee tänään motopassikurssille.

Takaisin