Ajokausi on loppumassa päin. Ja niinsanotut maahanpanijaiset pidettiin tänäkin vuonna Tottijärvellä, Nokianseudun erämiehet ry:n ylläpitämällä ja vuokraamalla Tottitorpalla. Kerhomme pressan, Sirpan, kanssa olimme jotain pientä suunnitelleet. Sirpa oli hoidellut mökin vuokrauksen ja muut ilmoitusasiat, sekä selkä vääränä kanniskellut ruokaa nälkäisille naisille, joita odotimme paikalle saapuvan runsain määrin. Ilmakin näytti lupaavan kauniilta. Niin niin, tottakai niin koska olin oman Hondani jo laittanut talvilevolle! Autoillessa kaunis ilma tässä vaiheessa lähinnä ärsyttää… ja pistää jälleen kerran epäkompassini toimintaan, Tampereelta Tottitorpalle ajoin kolme kertaa harhaan vaikka olen sentään ”alkuasukas”.

Paikalla oli ennen Sirpaa ja minua Simsonin (vm –62!!!) onnellinen omistaja, Minna. Pikkuhiljaa alkoi muutakin porukkaa valua paikalle ja yllätyksekseni suurin osa tuli paikalle pyörällä, vain pari autoilijaa minun ja Sirpan lisäksi (Sirpan tekosyy: nilkan venähtäneet nivelsiteet, minun ”syyni” henkinen kyllästyminen jatkuvaan sateeseen).

Tottitorppa
Oikealla Simson. Piti laittaa talon vierelle, akku lataukseen piuhoista ikkunan kautta! Minna oli saanut huomautuksen poliiseilta ylinopeudesta, hän oli asiasta lähinnä huvittunut ja oikeastaan salaa vähän hyvilläänkin ;)

Mimmit olivat ilmeisesti perjantain johdosta kaikki kohtuullisen riehakkaalla tuulella. On aina mukava nähdä kanssasisaria! Suurin osa tuli paikalle jo perjantaina, joten pidimme lipunnoston jälkeen esittelykierroksen, kuka, millä pyörällä, paljonko kilometrejä/maileja ja hiukan ajohistoriaa ym asiaankuuluvaa. Joukossa oli kuitenkin joitakin uusia jäseniä ja oli muutenkin kiva virkistää muistia, kuka milläkin pörryyttelee. Autoilijat ja takatuupparin olijat joutuivat myös selittelemään olotilaansa…

Lipunnosto
Lipunnosto…
Pöydän ääressä
Mervi äänessä, kilsoja tietenkin jutuissa
10-tonni ylimääräistä ja pyörä tottakai
maailman paras. Joo joo, niin aina ;)

Saunomisen ja makkaran paiston jälkeen pidimme pienimuotoiset kisat. Viisi kolmen hengen joukkuetta teipattiin jaloistaan kiinni toisiinsa. Nojoo, kuusi joukkuetta, ekassa kisassa karsittiin viimeiseksi tullut, seuraavia etappeja oli varattu vain viidelle. ”4-jalan” juoksun jälkeen tasapainokisa, tuomarin luvalla jatko ämpäreille. Vesiämpäristä piti ilman käsiä tai jalkoja saada pullonavaaja, joka oli kiinnitetty omenaan. Ja sitten pää märkänä juomaan: 1 plo limpparia, 1 plo schweppesiä (yök!) ja 1 plo keskiolutta piti tyhjentää ja tyhjät pullot koriin. Voittajaksi selviytyi ’No Oil’ – joukkue, pirkaleen J:kyläläiset, heidät diskataan seuraavista kisoista! Formulakuningatar-voittokin meni sinne alkuvuodesta!!!

Juoksukilpailu
Kisan aloitus, juoksu 20-30 metriä jalat kiinni teipillä.

Kisan voittoporeilevien suihkutusten jälkeen osa porukkaa paineli saunaan, osa syömään ja lopulta saatiin aikaiseksi kunnon laulutalkoot (Suvi säestämässä) ja yöllä vielä rajut jytäämiset.

Grillikatoksessa
Grillikatoksen villit vipinät…

Lauantaiaamu valkeni kirkkaana, oikein kesäisenä ja eritoten moottoripyöräilyyn tarkoitettuna. Runsas aamiainen ja aamusauna, mikäs sen mukavampaa. Poppi soimaan ja auringosta nauttimaan.

Upea keli!
Upea keli!

Ajokunnossa olleet mimmit häipyivät puolen päivän jälkeen ajolenkille (kaikki puhallutettiin!) ja minä häippäsin matkoihini. Sirpa tulisi ”vahtimaan” loppuviikonloppua. Likat kävivät syömässä Ellivuoressa ja iso joukko lähti vielä tutustumaan Hämeen mutkateihin (Kangasala-Valkeakoski-Lempäälä-Vesilahti, niin he ainakin uskoivat ajelleensa) ja matkamuistojakin oli tarttunut mukaan. Lauantai-ilta oli kuulemma ollut perjantai-iltaakin raisumpi, jos mahdollista. Tulipalo sammutettiin ja takaraivo paikattiin, bilemustelmien jatkohoitoa vielä kotona. Vanhingot sovittiin heti sunnuntaiaamuna vuokraajan kanssa. Jälkikäteen on kuulunut huhua, että Erämiehet olivat hieman näreissään ”sotkuista”, toivottavasti olemme kuitenkin vielä tervetulleita Tottitorpalle.

Tuhannet kiitokset kaikille osallistujille muhevista pippaloista ja ei muuta kuin kuivia kelejä loppusyksyksi niille sisseille, jotka vielä sitkeästi liikenteessä päristelevät!

Kevättä odotellen,

Ninnair

Tässä vielä kuvasatoa ilman kommentteja:

Tottitorpalla Tottitorpalla Tottitorpalla Tottitorpalla Tottitorpalla Tottitorpalla Tottitorpalla Tottitorpalla Tottitorpalla

Takaisin