Lauantaiaamuna Postin takana ei ollut meitä odottamassa kuin Mervi. Istahdimme siihen hetkeksi nauttimaan auringonpaisteesta ja odottelemaan mahdollisia mattimyöhäisiä. Ketään ei saapunut, kumma juttu, keli oli mitä parhain kesäiselle ajelulle ja ohjelmaakin oli tiedossa. Mervi, Tomi ja minä lähdimme pidemmittä puheitta ajamaan kohti Pälkänettä ja Strutsitilaa.

Tekun kohdalla Lahti-Jyväskyläntie oli todella paha ajaa, pinta oli rouhittu karkealla höylällä ainakin parin kilsan matkalta. Siirryimme mopomaisesti melkein pientareelle ajamaan, siellä oli vielä pinta kunnossa, ei siitä kiemurtelusta olisi tullut muuta kuin harmaita hiuksia.

Strutsitila on noin 35 kilsaa Tampereelta. Oli mukava ajaa, ei kovin paljoa liikennettä ja todellakin, aurinko paistoi täydeltä terältä! Edellisiltana hankittu päänsärkykin rupesi siinä kesää haistellessa haihtumaan. Tällaista mp-reissaamisen täytyisi olla aina!

Terhi jo odottelinkin lintufarmin kahvion terassilla, oli kuulemma jo hetken istuskellut. Syötiin aamiaismunkit ja hörpättiin kaffet ja siirryttiin tilan puolelle ihmettelemään elukoita.

Olin jo aiemmin nähnyt, kaukaa tosin, ne skottilehmät, karvaset otukset. Mahtavan näköisiä elukoita, upeat sarvet ja liehuva letti.

Nauta

Ja pieni vasikkakin seisoskeli siellä sen näköisenä, että ”tuu hakeen mut pois täältä”. Vanhana maalaistalon tyttönä teki mieli mennä halaamaan mutta en uskaltanut :)

Naudat Nauta

Kaikenlaista muutakin löytyi. Possut olivat ihania, ne jolkutteli heti haistelemaan, kai niille jotain namuja olis pitänyt tuoda. Kuusipeurat olivat niin ujoja, etten viitsinyt kuvia edes yrittää ottaa. Ja muutenkin, kännykkäkamera on huono kun kohteena on eläin, joka ei osaa poseerata, siksi näissäkin otoksissa näkyy vaan niskoja :)))

sika vuohi

Ja tottakai ne itse Strutsit, joita tänne oltiin varta vasten tultu katsomaan. Onneksi lintujen aitauksien edessä oli jonkunlainen suoja-aita, eivät nimittäin olleet mitään ihan pieniä, söpöjä tipuja! Ei kiinnostaisi paikkailla kuoppaa päässä, jos sattuisi strutsi koppaseen suutuksissaan!

strutsit strutsi

Strutsitilan jälkeen suuntasimme etunakit jälleen kohti Lahtea, matkaa Mulkolaan ja Leilalandiaan olisi noin 55 kilometriä, suoraa puuduttavaa asvalttia rekkojen seassa. Vaikka aurinko paistoikin, enää ei ollut niin kiva ajaa, rupesi ihan nukuttamaan, tie oli niin tylsä.

Leilalandia ei ollut tylsä!

kukko

Kebnekaise meinas hyökkiä päälle kun kaupunkilaiset eivät tollot tajua pysyä kaukana poikasesta! Pelottavaa… Mutta päivän ikäinen varsa, se sai huokaukset esille, iiiihanaaaa ...

ankat hevoset

Lounaaksi maukasta makaronilaatikkoa kaikkine tykötarpeineen, 6 ekee, ei paha. Uimaankin olisi päässyt mutta Tomilla ja mulla ei ollut uikkareita, ja Terhi ja Mervi oli kiireissään. Oli sitten mukava reissu, matkaa tuli noin parisataa kilsaa (Tomin kanssa tultiin 305 tietä takasin päin) ja keli oli mitä ihanin. Voi vain sanoa, että jos et ollut mukana niin varmasti sua harmittaa :)

Eläimellistä kesää,

Ninnair

Takaisin