Hymyilevän motoristin kevätpäivän paraati lähti vuonna 2005 Nummelan lentokentältä klo 14:00 alkaen. Paraatin kohteena oli ajaa VR Makasiineille Helsingin keskustaan ja reitti kulki Nummelan keskustan kautta H:ki - T:ku moottoritietä pitkin Munkkiniemeen ja sieltä Makasiineille.

Tampereelta mukaan lähtivät Leena (Lennu) ja Hate sekä Jukka ja Sari. Olimme sopineet treffit Pirkanhoviin klo 10.00. Leena vielä tarkisti renkaiden ilmanpaineet; tankit oli täytetty jo edellisenä iltana.

Matka jatkui H:ki - T:re motaria pitkin kohti Helsinkiä; tylsää suoraa tietä; mutta matka eteni sujuvasti. Roosan kahvilan kohdalla Nurmijärvellä poikettiin jaloittelemaan; takapuolikin kun oli alkanut puutua. 10 min pysähdyksen jälkeen jatkettiin matkaa kohti Bembölen kahvilaa jonne olimme sopineet treffit Niinan (Ninnair) ja Tomin kanssa klo 12:00.

Bembölen kahvituvalle saavuttiin pienen kiertämisen kautta, mutta perille kuitenkin. Niina ja Tomi olivatkin jo odottamssa meitä. Juotiin kahvit ja syötiin pienet suolapalat, jotta jaksetaan Nummelassa odotella lähtöä.

Nummelaan ajettiin muutaman muunkin motoristin kanssa ja kentälle ssavittaessa oli hyvät opasteet. Meidät ohjattiin nurmikentälle 4-pyörää rinnakkain odottamaan paraatin lähtövuoroa. Keli oli kevään ensimmäinen tosi lämmin ja aurinkoinen päivä; siinä odotellessa Leena poltti niskansa (huomattiin vasta kotona illalla). Alueella oli myös järjestetty pientä syötävää sekä Bajamajat oloa helpottamaan (WC:t siis).

Hate & Leena & Jukka, Leenan Thunderacen vieressä: Niina ja Sari Niinan Hondan vieressä:

Kuva paraatista. Kuva paraatista.

Odottelimme omaa lähtövuoroa ja katselimme kun viereinen jono jo lähti kohti Maksiineja.

Jonojen lähtöjen välissä oli 15 min tauko jotta toiset ehtivät alta pois ennen seuraavien tuloa. Kuvassa viereinen jono lähdössä:

Kuva paraatista.

Kamat päällä lähtökäskyä odotellessa tuli jo hiki, huh huh. Viimein myös meidän jono (2.) lähti hitaasti etenemään; nurmikenttä oli aika töyssyistä ajettavaa. Onneksi oli kuiva keli.

Ajelimme hitaasti Nummelan keskustan läpi kohti moottoritietä. Keskustan tienvarsille oli kerääntynyt paljon porukkaa seuraamaan paraatia ja vilkuttamaan. Poliisit ja vapaaehtoiset järjestäjät olivat sulkeneet kaikki risteykset joten pääsimme ajamaan yhdessä suuressa letkassa 2 pyörää rinnakkain. Tulessamme motarille nopeus onneksi nousi ja näin sai vähän viilennystä takin alle. Motarilla tarkoitus oli ollut ajaa molemmilla kaistoilla 2 rinnakkain eli yhteensä 4 rinnakkain, mutta jono hälveni niin että ajettiinkin molemmilla kaistoilla 1 pyörä eli yhteensä 2 rinnakkain.

Kuva Munkkiniemen risteyksessä jonottamisesta: Niinan punainen kypärä siinä ensimmäisenä. VR-makasiineille saavuttuamme meidän opastettiin parkkaamaan pyörät makasiinien takana olevalle alueelle. Siellä oliki varjoisaa joten se sopi hyvin. Kävelimme maksasiineille tutkimaan mitä ohjelmaa siellä oli tarjolla. Tunnelmaa makasiineilta:

Kuva paraatista. Kuva paraatista.

Pientä suolapalaa (=pyttipannua ja makkaraa) taas suuhun niin jaksaa hymyillä ja ajaa takasin kotiin. Emme olleet jäämässä iltabileisiin, joten lähdimme kuuden maissa ajamaan takaisin Tampereelle; Niina ja Tomi Lahteen.

Ajoimme Tampereelle vanhaa tietä pitkin Hämeenlinnaan saakka; siellä lyhyt pakollinen venyttelypysähdys ja motaria pitkin loppumatka kotiin Olkahisiin. Kotona olimme illalla kahdenksan maissa, joten pitkä päivä takana oli mukava rentoutua saunan lauteilla ja nauttia muutam olut/siideri. Leenan niska/selkä olivat kipeytyneet ensimmäisestä pidemmästä reissusta Thuderacella, saa nähdä miten tulee kesä menemään.

- Leena

Takaisin