Mitä ainakin pakata mukaan

- vedenkestävät meikit
normaalit naiset ovat huolissaan itkun aiheuttamasta pesukarhulookista mutta meidän mp-sutturoiden huolenaiheena on 100 km:n tuntivauhti sadekelillä.
- pomminkestävä dödö
ajorupeama saattaa kestää koko päivän ja aamupäivästä saattaa olla vilpoiset 12 astetta, pienellä vilvoittavalla vihmalla säestettynä ja kun siirrytään kohti itä-suomea, 30 asteen paahtava arska rupeaa kutittelemaan kainaloissa ja nivusissa (ei puhuta saappaiden sisällöstä). Ja kuteita ei ruveta kesken kaiken vaihtamaan, toppapuvut päällä ajetaan kunnes yöpymispaikka on löydetty, joten dödön on parasta olla kestävää!
- kiharrin/fööni, mieluiten matkakokoa
mainoksista tiedämme, että naismotoristin kuuluu tehdä strippariheilautus kun ottaa kypärää päästä, eli hiukset hulmahtavat toiselle olkapäälle, josta ne sitten heilautetaan sulavasti toiselle olalle. Tämä ei onnistu ilman apuvälineitä, kihartimet, föönit, harjat ja lakat yms. mukaan, ilman tätä arsenaalia on lopputuloksena kypärän sisäosan muotoinen karvakasa…tai no, luultavasti se on sitä näidenkin kanssa, joten voit myös jättää föönit ym. kotiin.
- kamera, mieluiten digisellainen + vedenkestävä pussukka
näpsi kuvia mukana olleista, tapahtumista ja erityisesti pyöristä! Alla yksi vinkki…
- pyyhe, saa olla ohut mutta täytyy olla laaja
kuivaamiseen, näköesteeksi, sarongiksi, tyynyksi, unileluksi, imeskeltäväksi jne.
- pinkki tai muu hempeän värinen narutoppi ja mairittelevat pyjamanhousut, mieluiten löysällä vyötärönauhalla / babydoll yöasu rohkeimmille
kokoontumisajoissa illanvietossa voi ja saakin olla ronski ja esitellä nahkavetimiään tasa-arvoa paukutellen mutta kun aamulla kömpii punkasta (vedenkestävät) meikit poskella on hyvä olla pukeutunut hemaisevaan yöasuun, huomion kiinnitys toisaalle väsyneistä kasvoista, ju nou.
- päänsärkytabut, intiimikosteuspyyhkeet, keinoiholaastarit, kordongit
kaikki voi olla tarpeen, varsinkin kokoontumisissa. Jos et itse tarvitse, ajokaverisi saattaa kaivata niitä ja ne kuitenkin vievät niin vähän tilaa, joten miksi et niitä ottaisi messiin, laita vaikka taskuun. Viimeksimainittu…no, kai ne on joko mukana tai sitten ei.
- harkinnanvaraiset; teltta, rahaa, ajokortti, hampiharja, ajolasit , kartta
aina voi yöpyä jonkun kanssa samassa teltassa/makuupussissa ja lainata hammasharjaa. Ajolasit on ihan kivat olla olemassa mutta kun tuo Suomen aurinko on aika harvinainen ilmiö niin ilmankin laseja saattaa pärjätä. Epäkompassikuskit tarvitsevat kartan, muut eivät.
- ne itsestäänselvyydet; mopo, ajokortti, rekisteriote ja pieni purkki/tuubi yleisvoidetta
mihinkään ei kannata lähteä ilman omaa moottoria, kyydissä istuminen on tylsää. Ajoon tarvittavat dokumentit on hyvä olla poliisisetien ja –tätien varalta ja yleisvoide käy naamarasvaksi, tiukoille nahkahousuille ja saappaiden vedenpitävyyden varmistamiseksi.

Parhaat kuvakulmat pyörän päällä

Kuvakulma pyörän päältä

Mitä jättää kotiin

- mekko yms. naiselliset asut
jos haluat antaa itsestäsi karskin kuvan muille motoristeille, pukeudu nahkaan. Jos taas muut jo tietävät millainen olet, laita päälle mitä haluat…
- kirjat
kokoontumisilla on aina tekemistä, juttuseuraa ja kaikenlaista kivaa puuhasteltavaa. Jos lähdet yksiksesi ajelemaan, takuuvarmasti löytyy jututettavia ei-motoristeistakin. Lukea voi sitten kotona.
- virkkuvälineet, gameboyt (onko niitä enää kenelläkään), kalenterit (huomautus kuten edelliseen), jumppakamat (uima-asu ei ole urheiluvaate!)
sama kommentointi pätee kuin edellisessä kohdassa. Jos ihan välttämättä tarvitset jotain ajanviettoon liittyvää, ota mukaan sellainen peli tms johon voi osallistua muutkin, kuten esim. korttipeliin.
- huolet ja murheet, laskujen eräpäivät ja hammaslääkäriajat
laita laskut maksuun etukäteen ja jos joku unohtuu, voihan nen maksaa jälkikäteenkin (toivottavasti). Hammaslääkäritkin ovat kokoontumisajoissa, joten varaa aikasi ennen tai jälkeen ajokauden.

Ajosta täytyy nauttia! Ei olla mitään autoilijoita kun ollaan pärräilemässä, vaan ollaan viehkeästi MP-Mimmejä!

Ajokelejä odotellessa,
terveisin,
Ninnair

Takaisin