Ralli alkoi kosteissa merkeissä sateen ropistessa taivaalta useamman päivän ajan. Onneksi leirintäpaikan vieressä ollut parkkihalli oli luvallinen paikka pystyttää kotinsa viikon ajaksi. Parkkihallin tunnelma oli hieman tavallisuudesta poikkeava kun toistasataa naista asuttaa hallia telttoineen, pyykkinaruineen ja retkikalusteineen. Myös rohkeita "nurmialustaleiriytyjiä" oli niityllä telttoineen ja katoksineen. Suuri, yhteiseen oleiluun ja ohjelmaan varattu telttakatos pitkine pöytineen ja keittotarjoiluineen oli oiva paikka kokkailla ja tavata ihmisiä. Järjestelyt olivat tänä vuonna todella onnistuneet - ilmojen haltijallehan kukaan ei oikein voi mitään. Onneksi viikon edetessä sääkin kirkastui.

Leiriytyminen

Jylhät maisemat, alppisolat ja vuoristotiet pitivät huolta siitä, että päivät olivat aivan liian lyhyitä ehtiä näkemään ja ajamaan kaiken mitä halusi. Leirin vierestä pääsi kondoli- ja hiihtohisseillä viereisen vuoren huipulle, rallipäivä ajelutti meitä lähitienoilla ja Mountain Challenge-sola-ajo hieman kauempanakin. Zurich oli lyhyen ajomatkan päässä samoin kuin Lichtensteinin kääpiövaltio. Torstaina paraati vei meidät Einsiedelnin kirkon ja luostarin torille, jossa matkamme siunattiin katolisin menoin. Tällä kertaa viikko oli rallille lyhyt aika!

Presidentit kokoustivat taas kahtena iltana, joista ensimmäisenä Suomen WIMA:n äänioikeutta käytti Suvi Tahvonen ja jälkimmäisessä Suomen ääniä viittoili Niina Nurmi Suvin edustaessa kansainvälistä WIMAa. Kokouksissa oli mukana 12 maan edustajat. Rita Koopmanschap valittiin yksimielisesti jatkamaan vielä vuoden kansainvälisenä presidenttinä ja Floh Petit jatkamaan kansainvälisenä rahastonhoitajana.

Tulevista ralleista Saksan rallin 2007 ja Suomen 2008 juhlarallin jälkeen USA haki järjestämisvuoroa vuodelle 2009. Vuoden 2010 WIMA-rallin järjestämisoikeutta hakivat sekä Japani että Iso-Britannia. Ajatuksia myös heräteltiin saksalais-ranskalaisesta yhteistyörallista Euroopassa USA:n rallin lisäksi vuonna 2009. Vielä toistaiseksi jäi avoimeksi se, kumpi (Euroopan vai USA:n) ralli olisi virallinen WIMA-ralli vuonna 2009. USA:lle soisi virallisen rallin, sillä vasta 2005 WIMA:n säännöistä poistettiin kohta, jossa virallinen WIMA-ralli presidenttien tapaamisineen järjestetään vuosittain Euroopassa.

Suuri osa kokouksesta meni jälleen kansainvälisten sääntöjen viilaamiseen, joka hyvästä yrityksestä huolimatta ei saanut lopullista muotoaan vieläkään. Harmillisesti pöydälle nostettiin vasta edellisenä vuonna käsiteltyjä ja päätettyjä asioita, joihin ei lopulta oltukaan enää tyytyväisiä. Kansallisten WIMA kerhojen erilaisuus, vanhat perinteet ja toimintatavat näkyvät kovin selvästi läpi. Suomen alotteesta läpi saatiin kuitenkin muutos, jonka mukaan WIMA-kerhot, jotka eivät ole kolmeen vuoteen pitäneet yhteyttä WIMA:n johtokuntaan eikä heitä ei saada postitse/puhelimitse/mailitse kiinni, voidaan presidenttien kokouksen päätöksellä erottaa WIMA:sta. Tämä siitä syystä, että jokaisesta maasta WIMA-kerhoja voi olla vain yksi ja tällaisissa maissa, jotka eivät pidä yhteyttä, voi kuitenkin olla joku toinen naisten moottoripyöräkerho, joka hakisi WIMA:n jäsenyyttä.

Kansainvälinen Ellen Pfeiffer-palkinto työstä naisten moottoripyöräilyn hyväksi ojennettiin perjantain päätösjuhlassa sveritsiläisen Juliette Steinerin omaisille. Steiner nukkui pois kesäkuussa, joten tällä kertaa palkintojuhlallisuudet olivat tavallistakin koruttomammat. Juliette Steiner oli todellinen sveitsiläisen naismoottoripyöräkulttuurin pioneeri. 40-50-lukujen vaihetessa hän oli ensimmäinen nainen, joka osallistui moottoripyöräkilpailuihin Sveitsissä. Steiner kilpaili ennenkaikkea pitkän matkan kilpailuissa, eräänlaisissa kestävyysajoissa, jotka ratojen sijaan ajettiin osittain lumisillakin alppisolateillä jopa 3000 metrin korkeudessa. Steiner oli mukana ensimmäisessä eurooppalaisessa WIMA-rallissa vuonna 1958 Hollannissa, jolloin Euroopan WIMA hapuili ensimmäisiä askeliaan. Juliette Steiner oli pyhittänyt elämänsä moottoripyöräilylle, jota hän harrasti miehensä kanssa matkustaen moottoripyöräillen ympäri Eurooppaa rakkailla Bemareillaan. Loukkaantumisienkin sävyttämä motoristielämä oli tiiviisti yhteydessä Sveitsin WIMAan, joka juhli Steinerin 85-vuotispäivää lokakuussa 2002. Lähes 90-vuotiaan moottorinaisen maallinen taival päättyi kesäkuussa 2006 sairauden uuvuttamana.

Suuri kiitos kaikille suomalaisille, jotka olivat 13 naisen voimin mukana rallissa sekä tietenkin isoin kiitos Sveitsin WIMA:lle, joka oli tehnyt upeaa työtä rallijärjestelyissä. Ensi vuonna eturengas suunnataan kohti Saksaa, joiden rallin esittely-DVD:n perusteella tuntuu olevan enemmän kuin hyvällä mallilla. Lisätietoja WIMA Thuringiasta löydät weppisivujen jäsenpuolelta ja lisätietoa päivitetään sinne heti kun sellaista saadaan. Toivottavasti ensi vuonna olemme liikkeellä suurtakin suuremmalla joukolla, sillä vuoden päästä WIMA-rallin järjestämisvastuu siirtyy jo Suomelle!

Tauolla jylhissä maisemissa
Anja, Tiia, Iris ja Pämä. Takana vuoret, jonka solasta löytyi leirimme.

Takaisin