Me naiset tiedämme, miten vähän tilaa on moottoripyörän laukuissa. Kuinka monta kertaa onkaan jokin tavara ollut 'hukassa' laukussa tai repussa? Vaatteet rypistyvät helposti sivulaukuissa, kun ne valuvat alaspäin laukun ollessa kiinni pyörässä.

Pakkaapa seuraavalle reissulle vaatteesi 30 * 30 cm:n Minigrip-pusseihin. Vaatteita laitetaan sopiva määrä yhteen pussiin, istutaan pussin päälle, näin saadaan ilmat pois ja vaatteet tiivisti pussiin. Saadaan samaan tilavuuteen hieman enemmän tavaraa.

Nyt vaatteet eivät pääse liikkumaan laukussa - silitetty T-paita on lähes samassa kunnossa kuin kaapista otettuna. Vaatteet eivät kastu, vaikka sataisi. Varakengät eivät niitä sotke. Jonkun tavaran ottaminen laukusta ei sekoita koko laukun sisältöä.

Jokainen keksii itselleen oman logiikan vaatteiden jakamiseen eri pusseihin. Joku lajittelee näin: yhteen alusvaatteet, toiseen T-paidat, kolmanteen vaatteet kylmiä iltoja varten. Joku voi laittaa yhteen pussiin tiettynä päivänä tarvittavat vaatteet.

Ennen Jälkeen

Purkit ja purnukatMedän naisten hygieniatarvikkeet vievät myös tilaa laukuissa. Minä löysin sattumalta paikallisessa Prisma-marketissa käydessäni matkapakkaussetin:purkit ja purnukat shampoolle, hoitoaineelle, pesunesteelle, päivävoiteelle,hammasharjalle.

Teksti ja kuvat: Liisa Auer

Takaisin